Woningnood

WONINGNOOD

Een lege fietstas gekraakt
door een nest van pimpelmezen
pa en ma vlogen gedurig
aan en af en ik was er
om hen te bewaren
tot zij uitvlogen
hun gezang wordt jaren later
nog steeds door mij gehoord

Reacties (1) | 11/01/2019
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. WONING NODIG

  'N Leë fiets sak gekraak
  deur 'n nes van blou tits
  Mamma en pa het gevlieg
  aan en af en ek was daar
  om hulle te bewaar
  totdat hulle gevlieg het
  hulle sang word jare later
  nog steeds deur my gehoor
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij