kerstdrukte

er zijn gevels verlicht
tot in het extreme
kransen op deuren
huizen vol licht
ellenlange recepten:
men neme…..
liederen te zingen
en zoveel dingen
zijn er te doen
mistletoe kopen voor
een vluchtige zoen
kaarsen cadeaus
een kerststuk en groen

heerlijke geuren
goud zilver en kleuren
in schitterende bomen
gasten die komen
gasten die blijven
kaarten te schrijven
met goede wensen
aan alle mensen
en aan elkaar
vrede op aarde
alles van waarde
heel goede dagen
gelukkig Nieuwjaar

Hiermee wil ik alle dichters van de Dichterskring het beste wensen. Dit is het laatste gedicht dat ik plaats, want ik heb net mijn lidmaatschap opgezegd. In het begin was er veel interactie maar dat is de laatste jaren niet meer het geval, haast geen reacties en als er al een reactie is vaak: wat mooi wat goed enz. enz. Waarom een gedicht goed gevonden wordt vermeldt men niet. Waar blijven adviezen ter verbetering van slechte zinnen, taalfouten etc., kortom discussies over de gedichten. Mij motiveert het niet meer om gedichten te plaatsen en ik moet bekennen dat ik zelf ook weinig reageer. Vandaar. Mijn laatste advies is: probeer de Kring weer wat leven in te blazen.

groet,
Mady (Maatje Pol)

Reacties (4) | 26/12/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Dag maatje, ik ben ook erg in gebreke geweest en vind dat ook jammer.

  Ik respecteer jouw mening en vind het jammer dat je weggaat, want dat betekent toch ook weer een stukje minder "levendigheid" in de kring. Natuurlijk is de site ook bedoeld om van elkaar te leren maar ik denk wel dat het zo is, dat er op een zeker moment te veel nadruk op de al dan niet aanwezige poëtische kwaliteiten der leden is gelegd, wat er m.i. ook voor gezorgd heeft dat het enthousiasme van sommige leden behoorlijk getemperd is en er daardoor zelfs leden vertrokken zijn... Ik denk dat sommige van hen het hier toch wat laagdrempeliger hadden verwacht.

  Hoe dan ook: jammer hoor, dat je hier stopt!

  Hartelijke groet en het allerbeste voor nu en later gewenst,
 2. Maatje,

  Mooi in vorm gevangen beeld van kerst.
  ik zou 1 x gasten in de tweede strofe vervangen.

  Jammer dat je niet verder gaat op deze site. Ik zal je mooie gedichten en je reacties missen.

  Het ga je goed in 2019! Veel inspiratie gewenst.

  hartelijke groet,
 3. Heel hartelijk bedankt voor je reactie. Ik heb jouw gedichten ook altijd met plezier gelezen, light verse vind ik altijd leuk, gedichten hoeven niet altijd zo zwaarwichtig te zijn, zodat niemand ze begrijpt. Niet dat ik ook geen andere gedichten maak, maar alles op z'n tijd.
  Ik hoop van harte voor je dat er nog eens wat leven komt in de Dichterskring.

  groet,
  Mady
 4. Ha Maatje, naast je mooie gedicht over de kerstdrukte, heb je een punt dat er van drukte op Dichterskring de laatste jaren geen sprake meer is, terwijl het ooit een bloeiende dichtersclub was.
  Ook ik ben er afgelopen jaar mede daardoor weinig actief geweest, maar geef de moed nog niet op. Het ga je goed en bedankt voor je humorvolle gedichten.

  Groet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij