Verbondenheid

Zo ik een deel van god in mij draag
terugga als een boom oud en versleten
nooit alleen, zo vol van herinnering
als 39 biljoen bacteriën op een mensenlijf
liefde en boosheid van de tijd vergeten
in mijzelf ontdek ik mijn diepste laag

Reacties (1) | 24/12/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Verbondenheid

  So ek dra 'n deel van God in my
  terugga as 'n boom oud en verslete
  nooit alleen nie, so vol van herinnering
  as 39 biljoen bakterieë op 'n mensenlijf
  liefde en boosheid in die tyd vergeet
  in myself ontdek ek my diepste laag
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij