Verliefd op Zwarte Piet

Begrijpt u nu hoe ik mij
in haar glimlach verloor
dat onder al dat zwart
een meisje was dat rook
naar Hollandse karnemelk
uit het groene hart en dat zij
mij beloonde met haar glimlach
me aankeek of zij me wel kende
‘n dichter die je niet moest geloven
hoewel hij een lieve glimlach had
warmte uit kon stralen van het hart

Reacties (1) | 05/12/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1.  LIEFDE OP SWART PIET

  Verstaan ​​jy nou hoe ek is
  verloor in haar glimlag
  dit onder al die swartes
  'n meisie was wat rook
  aan boere karnemelk
  uit die groen hart en dat sy
  beloon my met haar glimlag
  kyk na my as sy my ken
  'n digter wat jy nie moet glo nie
  alhoewel 'n lieflike glimlag
  hitte kan uit die hart uitstraal
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij