Marginaal

Als een blok voor haar gevallen
liefde op het eerste gezicht
bij het vragen naar de dichtsbijzijnde
tramhalte voor lijn 9

Zij neemt me mee naar huis
brult naar boven dat zij iemand
meegenomen heeft, gevonden op straat
voortaan bij haar moet blijven

Zij bindt me vast aan het koperen bed
kastijdt mij liefdevol, glimlach van Mona Lisa
doet haar hoge hakken aan en loopt
diepe rode plekken in mijn blanke huid

Reacties (1) | 05/12/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Die marginale

  As 'n blok vir haar geval het
  liefde op die eerste gesig
  wanneer jy vir die naaste vra
  tramhalte vir lyn 9

  Sy vat my huis toe
  brul bo dat sy iemand is
  saamgeneem, gevind op die straat
  moet van nou af by haar bly

  Sy verbind my aan die koperbed
  Tugtig my liefdevol, Mona Lisa se glimlag
  draai haar hoë hakke op en loop
  diep rooi kolle in my wit vel
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij