Brigid twee

BRIGID 2

Hoe kan ik anders dan hennakleurig rood
van jou houden, alsof jij het gebood
ik even dacht dat jij rode hoorns kreeg
maar het waren slechts jouw woest
gemodelleerde haren, die overgingen
in je rok met grillige franjes van gebaren
jij was mijn heks, jonger en meer ervaren

Reacties (1) | 04/12/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. BRIGID 2

  Hoe anders kan ek rooi word as Henna
  lief vir jou, asof jy dit beveel het

  Ek het gedink jy het rooi horings
  maar dit was net jou vurige
  gemodelleerde hare wat geslaag het
  in jou romp met grillige franje van gebare

  Jy was my heks, jonger en meer ervare
  ek is op volle see en swaai op die golwe
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij