Onderdompeling

Eens gedacht dat ik net als Jezus
over het water lopen kon, maar
voor de zekerheid een pad
over pompebledden gekozen

Als een waterhoen het kon
dan had ik als kind van God
zeker een kans om te stappen
waar de Heer Jezus had gelopen

Het water was nat en koud
stonk als een varkenskot
Ik kon niet meer geloven
in een oneindig machtige god

Reacties (1) | 02/12/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. ONDERDOMPELING


  Een keer gedink lank gelede
  dat ek net as Heer Jesus
  oor die water loop kon, maar
  om seker te wees 'n pad
  oor pompebledden gekies

  As 'n moorhen dit kon doen
  dan het ek as kind van God
  beslis 'n kans om te stap
  waar die Here Jesus geloop het

  Die water was nat en koud
  gestink as 'n varkhok
  Ek kon nie meer glo nie
  in 'n oneindige kragtige god
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij