afscheid

Beste mensen, Onverwacht snel komt zeer waarschijnlijk het moment dat ik langzaam afscheid van jullie moet nemen. Ik heb namelijk al zeer geruime tijd IPF dat is een ziekte waarbij de longblaasjes afsterven. OP dit moment voel ik dat het hard minder wordt, hierdoor komt het moment steeds dichterbij dat het voor mij geen morgen meer wordt. Het kan echter dat het meevalt en dat ik nu wel een heel slechte dag heb en dat ik middels Morfine en Pretnison nog een tijdje door kan. Ik blijf zo lang mogelijk elke dag iets te brengen. Wanneer dat echter ophoud; voor dat moment schrijf ik dit afscheid. Voor nu, allen gegroet en hopelijk heb ik het mis.

Maar dat het op dit moment niet goed gaat dat is een ding dat zeker is. Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Reacties (2) | 23/11/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Ruud het gaat weer een beetje. Eergisteren avond kwam de ziekenwagen mij met toeters en bellen ophalen. Toen zij mij helemaal hadden onderzocht, toen vonden zij het toch nodig dat zij mij meenamen naar het Erasmus ziekenhuis. Zij waren bang voor een longenontsteking. Daar ben ik toen helemaal door de molen gegaan en om èèn uur `s nachts mocht mijn zoon mij naar huis brengen. Gelukkig geen longenontsteking en de reacties van mijn lichaam horen bij het ziektebeeld. Alsnog bedankt voor jouw reactie.
    gegroet.
  2. Ik hoop uit ganser hart dat het ziekteproces wordt afgeremd zodat we nog lang van jouw gedichten mogen genieten.
    Heel veel sterkte Dolf.
    Ruud
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Dolf de Jong

Terug kijkend op de tachtig jaren, dat ik onopgemerkt rondloop op onze aardkloot, waarvan de eerste drie jaren voor mij een mistig verleden zijn. Van daarna is mij veel bijgebleven. Zoals de oorlogsjaren, wij woonden toen in Noordwijk aan zee, vlak achter de Noord Boulevard, naast hotel Den Hollander waarachter zich toen nog een boerderij bevond. Wij speelden daar vaak in de hooiberg. Toen er op de boulevard een bom werd gegooid, werd ook ons huisje zo beschadigd dat wij moesten verhuizen en in Noordwijk Binnen zijn komen wonen. Zo staat mij ook nog helder op het netvlies, de hongerwinter waarin ik bedelend bij de gegoede lui aanbelde voor een boterham en dan thuis de opbrengst kon verdelen onder mijn zwaar zieke vader, broer en zus. Ik mocht toen elke vrijdagavond bij de burgemeester in de keuken komen eten. Voorts stond ik elke dag in de rij bij de gaarkeuken. Ik weet nog, nadat we bevrijd waren, hoe ik met een oom van mij, mee liep naast de colonne weg marcherende Duitse soldaten om daar de weggegooide sigarettenpeuken voor mijn oom op te rapen. Ja zo herinner ik mij nog heel mijn jeugd. Op mijn dertiende ging ik van school en ging met de KW 86 naar zee op haringvangst, om voor thuis de kost te verdienen. ‘s nachts rond twee uur werden wij dan door de schipper gewekt en gingen dan de netten binnenhalen. Ik stond dan als afhouder aan de winch om de drie km lange kabel waar de netten aan vast zaten naar binnen te halen. Wij werkten dan tot een uur of zes en om zeven uur ging een ieder naar de kooi tot de schipper de scheepsbel weer liet klinken. Later heb ik toen ook nog op de KW 38 en op de Vlaardingen 115 gevaren. Daarna werd ik door een Noordwijkse kapitein van coaster Jaba, gevraagd om bij hem als kok te komen varen. Dat heb ik toen een klein jaar gedaan. Ik wilde echter aan dek werken. Ik was echter afgekeurd wegens kleurenblindheid. Ik heb toen zeven jaar op de Rijn gevaren tot daar door de invoering van radar ook de keuring werd ingevoerd en ik geen schipper kon worden. Toen ben ik als scheepscontroleur in de haven gaan werken, om later als veilheidsbeambte de vut in te gaan. Toen ben ik begonnen met het schrijven van gedichten. Ik schrijf verhalende gedichten. Dus geen echte gedichten die lezer driemaal moet herlezen om door te krijgen wat de dichter bedoeld. Ik hou mij daarbij meestal aan een strak rijm beleid. Waardoor mijn werkjes door echte dichters worden aangemerkt als een soort van sinterklaasgedichten. Ik heb het zelfs aangedurfd om een website te maken “ www.dichteronderdemolen.eu “ met voorlopig negentien pagina’s. En een honderdtal gedichten. Ook ben ik zo brutaal geweest, om zelfs een boek te schrijven van 320 pagina`s de titel i: "De oceaan gaf het geheim prijs". Ik heb het in eigen beheer uitgegeven en wat de kosten betreft ben ik daar aardig uitgesprongen.


Toon alle gedichten

Favorieten van Dolf de Jong

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Dolf de Jong is favoriet bij