najaar

herfst kleurt
de bossen en de bermen
tegen het blauw van de lucht
schildert het weerkerend sterven
een schitterende kleurenpracht

waarom kan sterven
van de mens niet
van zo’n kleur en schoonheid zijn

is het het weten
het nooit vergeten
dat dit leven is geleefd
is geweest
dat de pijn van het verlies
zal blijven duren
terwijl de bomen
volgend jaar weer botten

toch is er het weten
van nooit vergeten
dat troost.

Reacties (1) | 08/11/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Een gevoelvol prachtig kleurend gedicht over de herfst en afscheid van het leven!

    Mooi geschreven Maatje!

    Een fijne verdere vrijdag toegewenst.
    Hartelijk liefs,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij