Elfie Tromp

ELFIE TROMP

Haar in levende lijve zien
gesmede, goudkleurige woorden
lezen, haar oorbellen
van links naar rechts: ON
van rechts naar links: NO
Een grootse liefde op haar sjaal
Napoleon en Josephine

Samen twisten over eeuwen
Negentiende en Twintigste
Op haar rechtermouw: ANTWERP
op de linker: ROTTERDAM of NEW YORK
op de borst: KICKED
buik: OUT
op de rug: LOSER

Maria Walewska:

“Het offer was volbracht. Het ging allemaal om het nu oogsten van het fruit, om Napoleon te overtuigen de Poolse onafhankelijkheidsbeweging te ondersteunen. Dat voer ik aan als excuus voor mijn verlaagde positie. Dit was de gedachte die mij bezat. Doordat ik mijn wil beheerste, werd ik niet verpletterd door het gewicht van mijn slechte geweten en verdriet”.

*Bij de presentatie van ‘Levensinkt’ op 27-10-2018 van de dichter Mark Boninsegna

Reacties (1) | 28/10/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. ELFIE TROMP

  Sien haar persoonlik
  gesmee, goudkleurige woorde
  lees haar oorbelle
  van links na regs: ON
  van regs na links: NEE
  'N Groot liefde op haar serp
  Napoleon en Josephine

  Oor die eeue heen twis
  Negentiende en Twintigste
  Op haar regtermou: ANTWERP
  op haar linker mou: ?????
  Op die bors: KICKED
  buik: OUT
  op die rug: LOSER
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij