Dochtertje 4

Dochtertje 4

Of zij later op mij zou lijken
een vraag waarop geen antwoord was
Hoe kan ik haar loslaten anders dan
in een wijze van blijven en verder gaan
terwijl zij woont in mijn hoofd

Misschien handen met vuil bedekt
na het wassen een antwoord geven
Waarom juist zij en ik gekozen?
Omdat er niemand anders was
om samen terug naar de bron te gaan

Reacties (1) | 13/10/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Dogtertjie 4

  Of sy later na my sal lyk
  'n vraag waar daar geen antwoord was nie
  Hoe kan ek haar anders laat gaan as
  op 'n manier om te bly en te gaan
  terwyl sy in my kop woon

  Miskien hande bedek met vuil
  gee 'n antwoord nadat dit gewas is
  Hoekom het sy en ek gekies?
  Omdat daar niemand anders was nie
  om saam na die bron terug te gaan
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij