Sneeuwwit haiku 1013

Over berg de sneeuw stuif
het valt in grote vlokken
steen wordt wit bedekt

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Een prachtige verstillende haiku Stanislaus.
  Ook mooi in het Zuid-Afrikaans!

  Een lieve groet,
 2. Haiku kunnen me meestal wel bekoren. Zelf ben ik er jaren geleden mee begonnen omdat mijn leraar en ik allebei vonden dat m'n gedichten korter konden. Door haiku te maken leer je kort en bondig je emotie vast te leggen. Die ik van jou gelezen heb kunnen dat.
  Alleen deze laatste is in het Afrikaans meer een haiku dan in het Nederlands, wat de regel 5-7-5 betreft. De eerste zin klinkt trouwens nogal Afrikaans. Als deze zou luiden: "sneeuw stuift over berg" klopt het helemaal.

  Heb je er echt al 1014 gemaakt?
 3. Sneeu wit haiku 1013

  Oor die berg dryf sneeu
  dit val in die groot vlokkies
  klip is wit bedek
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij