Een spoor van jou

Jij keek me aan en glimlachte
sirenes van de eerste maandag
van de maand begonnen aan
te slaan en jij ging linksaf

Ik keek je na en zag je gaan
maar het was te snel voorbij
om met zekerheid te weten
of het Lorelei is voor mij

Reacties (1) | 22/09/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. 'N Spoor van jou

  Jy het na my gekyk en geglimlag
  sirenes van die eerste Maandag
  van die maand begin aan
  en jy het links gegaan

  Ek het jou gesorg en gesien hoe jy gaan
  maar dit was te vinnig verby
  Om met sekerheid te weet
  of Lorelei is vir my
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij