Aan de oevers van mijn ziel

Aan de oevers van mijn ziel
Spelen gedachtenspinsels door mijn hoofd
Ze zijn van mij, niemand die ze gelooft
Het voelt als Achilles met een tere hiel

Aan de oevers van mijn ziel
Zie ik soms gezichten uit een ver verleden
Plots weer helder opdoemen in het heden
Ik kan niet opstaan voordat ik viel

In het centrum van het podiumlicht
Zoekt de dichter naar woorden
Zijn bundel in zijn hand, maar dicht

In zijn hoofd hoort hij akkoorden
Van verre eilanden, zijn laatste strofe in zicht
De stilte zal zijn ziel nooit vermoorden

Reacties (3) | 11/09/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Mooi Sonnet Cor!!

    Groet uit het,
  2. Hi Cor, mooi gedicht! Een per ongeluk foutje “geloofD”, moet met een “t”. Weet je zelf zéker ook. Overkomt ons allemaal af en toe.
    Groetjes, Enny
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Cor van Welbergen

De auteur is sinds 2010, na een oproep van Omroep West, gestart met het maken van gedichten. Het betreffen korte mijmeringen over actuele gebeurtenissen die hem raken. Hij is werkzaam als rijksambtenaar, getrouwd en trotse vader van twee tienerdochters. De uitspraak ‘zo ik iets ben, dan ben ik een Hagenaar’ is zeker voor deze auteur van toepassing, al neigt hij iets meer naar Hagenees.
Vanuit zijn werkkamer in de toren van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de auteur dagelijks uitzicht op de Haagse wereld waarmee hij in zijn leven diep verbonden is. Aan zijn voeten de Haagse toren, de Ridderzaal, het Lange Voorhout. In de verte het ADO stadion en de zee. Vanuit dit perspectief vertaalt hij de dagelijkse gebeurtenissen in korte krachtige gedichten en haiku’s.

In zijn tiende gedichtenbundel “Haagse momenten” ,die in het voorjaar van 2017 is gepubliceerd, legt hij zijn reflecties vast op markante momenten in en rond de Hofstad.
Opvallend zijn opnieuw de momenten waarop hij stilstaat bij mensen die iets hebben betekend in de muziek, de cultuur of in het sportleven. En ook in de rest van de bundel wordt duidelijk dat de jaren ook voor de auteur gaan tellen wanneer hij terugblikt op momenten uit zijn jeugd als ook uit dat van zijn eigen kinderen.


Toon alle gedichten

Favorieten van Cor van Welbergen

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Cor van Welbergen is favoriet bij