nostalgie

na jaren weer mijn schilderskist
eens uit de kast gehaald
een kist vol dromen en ideeën
die nu zijn opgedroogd
net als de verf in hun keiharde tubes
gebroken liggen in hun dozen
de vrolijke veelkleurige herinneringen
aan lang vergeten schilderlessen
en verdwenen inspiratie

dus laat ik kwasten maar
voor wat ze zijn
het blijkt dat ik een dichter ben
ik ga voor laptop en de pen
voor het geschreven woord

Reacties (2) | 10/09/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Je kunt niet in alles evengoed wezen Maatje, al vind ik dit een mooi schilderstuk!

  De nostalgie kwam even bovendrijven en ja... jij bent een dichter!
  Mooi beeldend heb je dit beschreven.

  Een fijne verdere dinsdag toegewenst.
  Hartelijk liefs,
  • Beter laat dan nooit, heel erg bedankt voor de waardering voor mijn schilderij en ook omdat je me een dichter vindt.

   groet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij