Wij waren daar

WIJ WAREN DAAR

Het gras was groen
boten op het water
Alice zwom voorbij
zij kon drijven op haar rug

De stroomsnelheid berekenen
weten dat ik zonder haar nooit
de tijd vast kon houden zoals zij
mij in haar armen en handen hield

Reacties (1) | 02/09/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. ONS WAS DAAR

  Die gras was groen
  bote op die water
  Alice geswem verby
  sy kan op haar rug dryf

  Bereken die vloeitempo
  weet dat ek nooit sonder haar is nie
  die tyd vas kon hou soos hulle
  hou my in haar arms en hande
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij