Parabel is hij

Morgen eten we venkel met gestoofde os
de verloren zoon is terug
nooit verloren geweest
hoogstens een terugtrekken
om verder te springen
over alle hindernissen heen
een halfvol glas in de hand

Reacties (1) | 27/08/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. GELYKENIS IS HY

  Môre eet ons venkel
  Met gestoofde os
  die verlore seun is terug
  nooit verlore gegaan nie

  hoogstens 'n terugtrek
  om verder te spring
  oor al die struikelblokke heen
  'n half vol glas in die hand
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij