mezenissen

mezenfamilie sinds enkele weken
op onze patio neergestreken
je raakt er niet op uitgekeken
de mezenjongen dik en rond
ogen volwassen en gezond
ze houden geen moment hun mond

ze twitteren dwingend, dreinen
tot ze moemees zien verschijnen
want hongerig zijn die lieve kleinen
en mamamees vliegt heen en weer
ze denkt daarbij een enkele keer
’t wordt tijd dat ik ze nu eens leer
om zelf hun voedsel te gaan zoeken

want volgens vele mezenboeken
dien ik mijn voerplicht op te doeken
als ze een paar weken zijn
en kijk, ze zijn niet meer zo klein
maar afscheid nemen doet wel pijn

was nu hun pa maar niet verdwenen
maar die nam al gauw de benen
zit dat nu in de mezengenen?
de taak voor mij alleen is zwaar
het is een mooie, dat is waar
maar ik krijg het haast niet voor elkaar
en dat begin ik nu te merken
de vlerk die nam zo maar de vlerken
naar die delmees in de berken

ach ik verzon maar een verhaal
‘k versta niet eens de mezentaal
maar moeders zorgen allemaal
het probleem waar ik mee zit
elke kruimel, korrel, pit
wordt omgezet in vogelshit

uit: fabels

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Leuk gedicht met humor Maatje!
  Groetjes,
  Enny
  • ja ik hou daar wel van, het is goed om af ten toe te laten horen dat poëzie niet altijd moeilijk, zwaarmoedig , maar ook best leuk kan zijn.

   groet,
 2. Leuk woordspel, Maatje.

  Ook mezen hebben blijkbaar hun muizenissen.

  Groet,
 3. maatje,

  Heerlijk licht geschreven.!!

  De bij de eerste zin bewust weggelaten DE ( denk ik), had er van mij mogen staan.

  Groet uit het,
  • Fijn je reactie te lezen. Ik heb de inderdaad weggelaten, het kan eigenlijk elke mezenfamilie zijn met dezelfde mezenissen. Eerst dacht ik te beginnen met EEN, maar ik vind dit eigenlijk logischer.

   groet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij