Om weg te wees

Moet nooit verlore raak nie
hoeveel soen jy ook gegee
het altyd my pad terug gevind

Nou word jy verder en verder weg
in jouself en soms vind ek jou
Nie meer, nêrens ‘n spoor nie

Ek druk in jou hand
streel die rug en jou oë
kyk aandagtig en verbaas

Herken hoe jy was en is
jy laat my gaan en dryf
na ‘n ontmoetingspunt

LoadingVoeg toe als favoriet
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. AFWEZIG ZIJN

  Raakte nooit verdwaald
  hoeveel kussen jij ook gaf
  vond altijd mijn weg terug

  Nu raak jij steeds verder weg
  in jezelf en soms vind ik jou
  niet meer, nergens een spoor

  Ik knijp in jouw hand
  streel de rug en je ogen
  kijken aandachtig en verbaasd

  Herken hoe je was en bent
  jij laat me los en zweven
  naar een punt van samenkomst
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij