SYMPTOOM

Symptoom
Voor de liefste

Soms komt er plots een windvlaag voorbij, soms
regent het even – jij bent het gelukkig, je wiegt me, je stelt mij gerust, je sust mij in slaap, ook als ik twijfel. Jij verlangzaamt mij tot het er niet
meer toe doet.

Wat ik daadwerkelijk wil vergeten, roept enkel
om stilte, zoekt beschutting, verlangt vogels en
insecten. Wachten is mooi als je daar de tijd
voor krijgt, als het ouder worden wijzer
en milder stemt.

Aan de dood ontkomt niemand, zelfs jij en ik niet. Hoe is het om jou hierin te gissen nu alles nog open ligt, dat lege gat in de tijd, de gedachte dat elk begin bericht van een nieuw einde? –

Elbert Gonggrijp,
tuin Egmond aan den Hoef,
woensdag 1 augustus 2018
Selfie van mijn liefste Conny Lahnstein

Reacties (5) | 02/08/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Ingrid E. Noppen,

  ik waardeer jouw reacties en aanbevelingen ten zeerste. Ik denk ook dat je gelijk hebt dat de laatste zin in de eerste strofe eruit zou kunnen.

  Daarom zal ik die verbetering ook gaan toepassen, maar dan als een tweede versie.

  Mijn manier van schrijven is een vorm van sneldichten, een vrij associëren. Dan kunnen er wel eens " ongelukjes " gebeuren en dan is het leuk als die door een ander gezien worden.

  Niet dat ik ontevreden ben met het origineel, maar jouw opmerking maakt hem volgens mij sterker...

  Hartelijke groeten,

  Elbert
 2. 'de gedachte dat elk begin bericht van een nieuw einde?' sterke vondst, Elbert
  Als ik eerlijk ben, de 1e strofe is mij net iets teveel, wordt aan mij als lezer teveel uitgelegd.

  'Soms komt er plots een windvlaag voorbij, soms
  regent het even – jij bent het gelukkig, je wiegt me, sust me, ook als ik twijfel'
  is mij al genoeg, Elbert, om wat ruimte voor mij over te laten!
  Verder met warme belangstelling graag gelezen.
 3. Ik zou graag er een foto bij plaatsen maar weet niet hoe je dit achteraf kan doen...
 4. Mooi de diepte ingegaan!
 5. Een mooi verwoord overdenkend levensgedicht vol liefde!

  Jammer dat de selfie van jouw allerliefste hier niet bijstaat Elbert!
  Vast wel op Facebook!

  Een fijne verdere vrijdag toegewenst en voor jullie ook een zon genietend weekend!

  Hartelijk liefs,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij