Toeristen 1

Twee jaar later kan ik u mededelen
dat voor mij met Japanse dames
niets is gedaan. Zij kwamen en gingen
en ik bleef achter met herinnering

Eens per jaar hangt een dochter
van die oude dames aan de lijn
dan breekt de familiegeschiedenis
in tranen en snikken naar buiten

Reacties (1) | 30/07/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Toeriste 1

  Ek kan jou twee jaar later in kennis stel
  dit vir my met Japannese dames
  niks is gedoen nie. Hulle het gekom en gegaan
  en ek was met 'n herinnering gelaat

  'N Dogter hang een keer per jaar
  Van daardie ou dames op die lyn
  dan breek die familiegeskiedenis uit
  in trane en sobbe buite
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij