HALVERWEGE

Halverwege
Voor mijn liefste

Een bekend gezicht nog voor het zich
openbaarde, een landkaart nog voor hij
zich ontvouwde. Maar zelfs als je denkt
dat je mij in wezen kent, ik begrijp mijn
eigen vragen nooit.

Misschien heb ik mijzelf te eerlijk
blootgelegd, kleeft er bloed aan mijn
handen, een zomer droog van dorst –
dat ik zo absent ben als dat nest
pas uitgevlogen merels.

Hulpeloos van liefde. Ondertussen
betrekt de verontrustende lucht, vloeien
eerste druppels regen warm op
de tegels, opgelucht.

De tuin weer even inkeer, wat verloren
vlinders, stille gierzwaluwen. Wie heb ik hier
te benaderen, nu jij het juist bent. Hier
sta je er voorgoed bij stil, hier ben jij
alles wie ik wil, maar mag het.

Halverwege de dingen vind ik je.
Jij met je beslommeringen, ik in het
bedenken hoe ik deze morgen weer
opnieuw een nieuw gezicht.

De natuur een bekend geheim dat
zich aan je voeten neervlijde, hier was je
om als eerder om opnieuw te worden
uitgevonden, te worden ontdekt..

Hoeveel meer dacht ik je mij
dichterbij dan hier, nu ik je weer
zie zoals jij mij eerder? –

Elbert Gonggrijp,
Egmond aan den Hoef,
zaterdag 28 juli 2018

Reacties (2) | 28/07/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Een diepzinnig gedicht Alexernst waarbij je ook begaan bent met de natuur en blij was met de regen!
  Hopelijk komt er snel wat meer!

  Een mooie maandag toegewenst.
  Hartelijk liefs,
  • Beste Corry,

   ik benadrukte hier inderdaad mijn zorgen t.a.v. de huidige warmte en droogte met enige filosofische gedachten. Nu ik aan het typen ben - donderdag 9 augustus 2018 - regent het hier in Egmond aan den Hoef zachtjes, maar gestaag. Op zich al een opluchting. Nu kijken hoe dit verder verloopt...

   Groetjes,

   Elbert
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij