GEDWEE

Gedwee

Het verschil tussen bestaan en volharden heet
een broeierige zomer, niet verder kunnen komen
dan het bedenken van die tuin, een glas water
en daarmee moeten volstaan.

Het groeit de lucht dicht met ijle kinderstemmen,
een overige vogel. gaat langzamerhand aan ons
voorbij. Traag als dikke stroop, als weerbarstige
tijd. Er moet hier iets nieuws gebeuren.

Iets van regen en wind, iets van verlossing en
vergeving om het draaglijk te maken, hoe ik van
je houd en altijd zal doen, ook al kleeft het zweet
aan onze huid, wil niets dichterbij dan een idee –

Elbert Gonggrijp,
tuin Egmond aan den Hoef,
woensdag 25 juli 2018

Reacties (2) | 26/07/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Beste Switi Lobi,

    ikzelf vind het persoonlijk dat een gedicht zeker een bepaalde diepte mag uitdragen, een gedachte mag meegeven. En dat dan de beschrijvingen van o.a. de natuur dat dan benadrukken. Fijn om te horen dat je dit kunt waarderen!

    Lieve groet,

    Elbert
  2. Wat ben je toch een filosoof Elbert, ik lees je erg graag!
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij