Kwinkslag

Zolang haar hart nog geen
sprongetje maakt is zij
van de liefde nog niet zeker
zegt dat geduld een schone zaak is

En ik zucht op zijn Duits
Zij verbaast met zeggen van
dat ik snel verliefd ben en
toch doet dat zeer

Reacties (2) | 22/07/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Tja, wat doe je eraan? Geduld hebben dan maar en hopen dat het geen verspilde tijd wordt! Je leert misschien wel weer goed Duits! Graag gelezen, Stanislaus.
  2. Dat kan inderdaad hartenzeer geven als de ander nog geen diepere liefdesgevoelens kan tonen!

    Mooi geschreven Stanislaus.
    Een fijne verdere zondag gewenst.
    Hartelijk liefs,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij