HYPOTHESE

Hypothese

Steeds dichter bij jezelf uitkomen door van jezelf
vandaan te gaan, op reis het schaduwspel tussen de bomen, in het veld de hitte en het dode gras, wegen waarvan je niet wist waar ze uitkwamen, dit ben je helemaal.

Bij verandering het ruisen van de bladeren, de
verwaaide windveren in de lucht, niets zoekt geluk en toch. De zwaluwen kwetteren en zwenken de ideale wereld.

Wat je niet koos gebeurt je,
wat ons uitvond hoeft niet te
worden gezocht –

Elbert Gonggrijp,
bankje BE-40 binnenduinrand Bakkum,
vrijdag 13 juli 2018

Reacties (2) | 13/07/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Vandaag, maandag 16 juli reageer ik even. Het was toen en ook vandaag een prachtige dag om te ervaren, te overpeinzen en over te dichten. Soms ben ik echt in mijn element zoals die vrijdag op een lange fietstocht....

  Lieve groet,

  Elbert
 2. Mooie natuurbeelden beschrijf je hier Elbert vanaf de plek op het bankje in Bakkum!
  Graag gelezen!

  Vandaag weer een prachtige zomerzondag toegewenst.
  Een lieve groet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij