SCENARIO

Scenario

Er is geen God. Ja, leven en dood,
groei en sterfte. Ik herinner mij iets
van jeugd, een gat in mijn geheugen,
ik herschep mij telkens weer, elke
keer hetzelfde anders. Jij moet
dit eerder hebben gehoord, ik
heb het je immers steeds
proberen uit te leggen?

De dagelijkse dingen. Wetten zonder
oorzaak en gevolg, het bestaan dat er
is, ook als ik niet opkijk. De herinnering
zoekt naar zijn waarheid.

Hoe onverschillig de bloei van de
verbena wachtend zonder te weten
die ene rusteloze vlinder –

Elbert Gonggrijp,
tuin Egmond aan den Hoef,
maandag 9 juli 2018

Reacties (0) | 10/07/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij