zwanenzang

.

er woonden twee zwanen op de Saone
die waren een gezin begonnen
ze deden vreselijk hun best
op een heel mooi zwanennest
de eieren werden uitgebroed
toen hield ma Zwaan zich niet meer goed
‘t was een depressie postnataal
ze bekeek haar kleintjes allemaal
en kwam toen tot de conclusie
een lelijk eendje een desillusie

ach Zwaantje wees nu maar niet bang
en zing nu niet je zwanenzang
bleef pa zwaan haar steeds vermanen
heus het worden mooie zwanen
en zoals later wel zal blijken
ze zullen echt op ons gaan lijken
en de mooiste van het nest
lijkt het meest op jou en dat is best
bijzonder in ons geval
jij bent de mooiste zwaan van al
jouw zwanenhals, je vleugelslag
ik werd verliefd toen ik je zag

uit: fabels

Reacties (5) | 09/07/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Leuk gedicht, lied Maatje.
  2. Een uitzonderlijk prachtig gedicht Maatje met een leuke kwink(vleugel)slag!
    Hier heb ik van genoten!

    Vandaag ook weer een heerlijke zomerdag toegewenst, ook voor de zwanenfamilie, het blijft genieten!

    Hartelijk liefs,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij