slang

een
slang
sluipt
door het
Franse land
kruipt door steden
en dorpen kronkelt
zich rond kerken en
kastelen klimt bergen
op en af blijft zich
over smalle en brede
wegen voortbewegen
rondt rotondes
aan twee kanten

het lijf is dik en rond
de dunne staart snelt
achteraan het lukt het
lijf soms niet de kop
er bij te houden

vaak rekt de slang
zich uit en lijken
onderdelen

los
te
laten

maar gaten
vullen op

krimpt in buigt uit
vormt zo heel
vaak toch
ook weer
een geheel
één lichaam
met dat ene
doel

de
eind
streep
halen

-.-

herplaatsing want hij is er weer

Reacties (0) | 09/07/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij