RELEVANT

Relevant

Het is dat kijken, realiseren
dat je dit altijd bent geweest,
niet dat kind uit je jeugd,
maar zoveel meer, voorbij
dat alles, voorbij geluk
en verdriet, voorbij het
uitzicht op die gehele
tuin, leegte.

Ik ben niet wie ik ben, wat ik
doe niet van belang, wachten
zoveel meer dan rust, dan
ontwaken. Je komt thuis
voor je het wist.

Wat ik ervan benoem kan
altijd over, onbegrensde
mogelijkheden, even waar
als onwaar totdat ook
dit stopt.

Verder dan hier ben ik
nu. Er valt veel over te
zeggen, maar
relevant –

Elbert Gonggrijp,
tuin Egmond aan den Hoef,
maandag 9 juli 2018

Reacties (0) | 09/07/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij