ALS HET WARE

Als het ware

Een veulen, liggend op zijn
zij, onbekommerd om die hele
grote wereld van gras, dat is
wat ik ervan onthield wat
ik ervan zag, terwijl jij.

Het is een vroege ochtend,
alles ademt weer een tuin,
ongekende mogelijkheden,
een duif koert onzichtbaar,
hij weet ervan.

De wolken pootjebadend
in een voorzichtige hemel, thuis
betekent weer een vertrouwde
stem door het huis, daar
waar je niet bent.

Ik herinner mij wie ik bezig
was te gaan vergeten. Ik kan nog
van alles, maar wacht op de
juiste omstandigheden.

Wat mij rest, kijkt op, kijkt
terug, wil blijven zitten, komt
op verhaal, heeft aan het
moment genoeg.

Hoe zou het zijn om die
mens te zijn, maar liggend
in het gras, volop zomer
die dag te beginnen –

Elbert Gonggrijp,
tuin Egmond aan den Hoef,
maandag 9 juli 2018

Reacties (0) | 09/07/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij