OMTRENT

Omtrent
Voor de liefste

Enkel de hoge bomen, de brandnetels,
het dorre gras. Enkel de vlinders en de
vinkenslag. Zover het moment leren
te zwijgen wie je bent, met je ogen
dicht, je oren open.

Te proeven wat licht met schaduw doet,
hoe elk uur nu wordt, een open plek, zomer.
Op een bankje te bedenken hoe jij zou
klinken zonder jezelf te verstaan,
wachten op ruimte.

Op leegte. Deze wijde wereld
overdoen tot de laatste minuten dat
je hem beleefde. En te schrijven
dat het goed was, hoezeer
ook voorbij –

Elbert Gonggrijp,
bankje Middenweg
richting strand Egmond Binnen,
woensdag 4 juli 2018

Reacties (0) | 04/07/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij