EEN VAAG GERUCHT

Een vaag gerucht
Voor mijn liefste

Dat ondertussen. Jij slaapt, de wereld kan elk moment gaan beginnen. Dat soort licht, dat soort dingen. Een boom is slechts een boom, de tuin languitgestrekt traag van adem. Er is sluipgang in de kruidlaag,
er is rumoer zonder geluid. Er valt veel te gissen.

Ondertussen is elk terwijl een mogelijke optie. Het is het moment voor nieuwe ideeën, jij bent de eerste. Jij ligt ontbloot onder losgewoelde lakens, in jouw dromen staan geluk en liefde in het vooruitzicht.

Dit is een nieuwe dag, niemand weet welke, van wie zou ik houden als jij het niet mocht zijn, als de tijd een stilstaande tijd. Elk gesprek moet nog woorden. Je bent duizend dingen tegelijkertijd en toch –

Elbert Gonggrijp,
Egmond aan den Hoef,
woensdag 4 juli 2018

Reacties (0) | 04/07/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij