UNICUM

Unicum
Voor mijn liefste

Binnen mijn zee van tijd kom
ik jou tekort, moet ik jou telkens
overnieuw beginnen.

Een eerste les Engels – How do
you do, what’s your name. Een
zoen alsof de eerste toen.

Het onwennig aan elkaar wennen
tegenover het o zo vertrouwde.
Jouw lichaam verkennen, een
akker ontginnen.

De wereld vol klaprozen broze liefde.
De euforie van de kolibrievlinder
in de kamperfoelie.

Zo zeldzaam gewoon het zoveelste
fenomeen. Ik kom handen en ogen
tekort om het tekort aan jou
op te heffen.

Je bent zo broos en toevallig
mijn toevalstreffer elke keer even
heftig als ik je weer zie.

Het gebrek eraan wil
maar niet wennen –

Elbert Gonggrijp,
tuin Egmond aan den Hoef,
dinsdag 3 juli 2018

Reacties (0) | 03/07/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij