In wankel

Evenwicht vinden
gebronsd tegen gebronsd
en dan ook nog van je houden

zonder een moment
afwezig te zijn
focus op jouw binnenkant

tot jij – ik had het kunnen weten –
bijt, minder hard dan verwacht
maar toch herkenbaar jij

Reacties (1) | 03/07/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. IN WANKEL

  Vind balans, brons teen brons
  en dan is jy ook sonder 'n oomblik lief
  Afwesig wees, fokus op jou binnekant
  vir jou - ek kon geweet het - byt, minder
  moeilik as verwag, maar steeds jy
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij