Kunstmatig

Me afvraag of je tanden echt
zij zijn zo mooi regelmatig
zo fijn gevormd en wit

Maar jij zit in een relatie
ingewikkeld met iemand en jezelf
blijf jij verbazen en zeg

dat je me lief vindt en aardig
maar echt niet meer dan dat
zo breng je mij tot zwijgen

*foto van Karin Dijkstra

Reacties (1) | 02/07/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Kunsmatig

  Vra my of jou tande regtig
  hulle is so pragtig gereeld
  so fynvormig en wit

  Maar jy is in 'n verhouding
  ingewikkeld met iemand en jouself
  jy bly verbaas en sê

  dat jy my lief vind en aardig
  maar regtig nie meer as dit nie
  so maak jy my stil
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij