Een boodschap inspreken

Jou gebeld om je stem te horen
niet om te zeggen dat ik van jou
ontdekt dat wij kunnen delen
dat is beter dan zilver of goud

Jij een vierkant met scherpe zijden
de jongste van een bende van drie
Jij weet inmiddels wat jij wil en ik
onthul het beste in ons beiden

Reacties (2) | 17/06/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Een mooie vriendschappelijke boodschap.
  Goed geschreven Stanislaus met een romantische nostalgische foto. Ik houd daar wel van!

  Een fijne verdere zaterdag wens ik je toe.
  Een lieve groet,
 2. Praat 'n boodskap

  Ek het geroep om jou stem te hoor
  nie om te sê dat ek van jou
  ontdek dat ons kan deel
  dit is beter as silwer of goud

  Jy 'n vierkant met skerp sye
  jongste van 'n bende van drie meisies
  Jy weet nou wat jy wil en ons doen
  openbaar die beste in ons albei
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Stanislaus Jaworski

Ik geef Tai Chi in België en Nederland aan ouderen. Ik ben lid van een filocafé en probeer de energiestromen in een mens te optimaliseren. Ik doe vrijwilligers-werk voor senioren, een combinatie van gesprekstherapie, massage-technieken en adviezen over een gezonde levensstijl. Het voorlezen van gedichten, verhalen en het zingen van liedjes dragen hieraan bij. Met kruiden uit de keuken en de Nederlandse kruidenleer ondersteun ik genezingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik in Nederland een aantal dagen in de week mijn 96-jarige moeder, die heel slechtziend en zeer doof kan zijn.

In Den Engel heb ik tot februari 2017 samen met Marjon van der Vegt een gedichtencafé te 's-Gravenhage met de naam Dichter Bij Den Engel (DBDE) gepresenteerd.

Via gedichten.nl heb ik een bundel laten verschijnen met de titel "Tonen van geleidelijkheid", waarin liefde, verlangen en verlies, de stem van de liefdesgodin laten horen.
In 2000 verscheen de tweetalige bundel A poem a day = Een gedicht per dag in eigen beheer. In 2005 een tweetalige co-produktie Octember in Manhattan (poëzie en foto's) bij Bright-Light Publishers in samenwerking met Willem Hoogduin.

Toon alle gedichten

Favorieten van Stanislaus Jaworski

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Stanislaus Jaworski is favoriet bij