ONEINDIG

ONEINDIG

Bij het horen van die merel, die
ene bijvoorbeeld, van hoever komt
het, hoe klonk hij ooit net zoveel
dichterbij als jij toen?

Ik zie je nog zitten, daar, in die
hoge kastanje, op de rand van het
dak, je bent zoveel vroeger als
nu, nu ik je weer herken.

Nog net geen morgen, nog net
geen avond. Ik heb je altijd naar je
gezocht, er woorden voor willen
vinden zolang je nog bestaat.

Er is altijd een nest in het
verborgene en de jongen
vliegen al uit voor je het
wist. Zo klonk je, even
plotseling als jij het nu
je herinnert.

Die oneindige tijd
van zang, van merel,
van toen en hierna –

Elbert Gonggrijp,
tuin Egmond aan den Hoef,
dinsdag 12 juni 2018

Reacties (0) | 14/06/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij