ACHTEROMGEKEKEN

ACHTEROMGEKEKEN

Om te worden wie ik ben moet ik mij
hier overdoen, hier in deze tuin, de wolken
tellen, de kikkerbeet in de vijver bloemen
laten krijgen, van die voorzichtige,
van die al voorbij zijnde.

Ontroering is een vreemd woord voor
herinneren, dat vastleggen. Ik kan nog
overal heen, jij bent er nog, er heerst
overal liefde, zie de verlangde vlinders,
zie wie ik hierin geworden ben.

Geluk is iets wat bestaat als het aan je
voorbijgaat, geluk kijkt achterom een heel
leven lang. Zo is de tuin. Wat je weet zie
je zelden in het echt, verlangt geloof
tegen beter weten in.

Inmiddels wuift de wind en verstrijken
de wolken uiterst aangenaam zoals ook
mijn tijd verstrijkt, jouw tijd verstrijkt,
de aandachtige tuin –

Elbert Gonggrijp,
tuin Egmond aan den Hoef,
dinsdag 12 juni 2018

Reacties (0) | 14/06/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij