ZIMMER FREI

Zimmer Frei

Kon je kijken zover je wilde in
de verte, vond je jezelf terug door
erin te bladeren.

Vertelde verte dat jij dat was. Maar
als een kamer, bed and brekafast, alles
wat je zag bedrieglijk vrolijk,
zoveel anders dan thuis nu.

Thuis verslijt het kijken tot het
vergeten te kijken, het geijkte van
gewoonten te wonen, kijken
grijpt automatisch naar
de dingen.

Bedenk dat het zingen van een
merel hier of daar net zo speciaal is
als jij nu. Je bent het kind van je
geheugen, verbaasd over nu
alsof het nieuw.

Een surprise. Zimmer Frei. En het
uitzicht gaat weer ergens over, krijgt
uitroeptekens van ontdekken.

De wereld verandert, omdat
jij de wereld veranderde, nooit
andersom –

Elbert Gonggrijp,
tuin Egmond aan den Hoef,
woensdag 13 juni 2018

Reacties (0) | 13/06/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij