INTRIGEREND

Intrigerend

Die veranderlijke constante. Ik zie het weer
aan de grassen, hun onstuimige bloeien, een
hevige vraag op een onbedoeld antwoord,
zoveel heimwee naar nu, naar hier.

Dood is in alles wat ik zie een open einde,
een sussende zomer, een wiegend wuiven. Alles
wat bestaat kan nog, ook al houdt het eens
op, vooral nu ik het weet, vooral hier.

Ik kan het voor je opschrijven, maar het blijft
een vraag, een misschien, een gedachte, ik tracht het te zeggen, misschen is dit het, de nevelige verte, aanwezige regen, een stille rivier.

De dood een geruststellend verdwijnen. Ik kan
niet zeggen dat wat er is mij is, ik probeer enkel
te zeggen wat ook jij moet hebben bedoeld. Het
bewoog en hield zich stil zolang het er was –

Elbert Gonggrijp,
Egmond aan den Hoef,
dinsdag 12 juni 2018

Reacties (0) | 12/06/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij