HET TEGENOVERGESTELDE

Het tegenovergestelde

Misschien omdat je weg bent nu, juist daarom.
De tuin ontwaakt, maar als een open vraag, een
vergeten einde. Bloeien bijna als een groot alsof.

De lucht van een gerimpeld dreigend grijs, dat
op behoedzaam regenen duidt, op duiden dat alles
anders kan. Hoe ik dan heb te blijven.

Dit wordt mij verweten. Dat ik ondanks alles hier
besta, wil bestaan. Het gaat nergens over, niets
valt te bewijzen, alles kan over.

Het is het gat in mijn geheugen, een hele dag
lang. Die te dichten zolang het duurt, een tuin,
jouw gezicht en meer –

Elbert Gonggrijp,
tuin Egmond aan den Hoef,
dinsdag 12 juni 2018

Reacties (0) | 12/06/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij