VOOR MIJN KAT

Voor mijn kat

De aandachtige blik van de
liggende kat, hier, buiten in de
tuin, alsof zij mij begreep, dat
aanhoudende gedicht dat ik
bezig was te schrijven.

Mogelijk voor haar alleen. Ik
schreef haar hoe goed het met
mij ging, met de zomer, zomaar,
vanuit een langzame hand,
langzamerhand woorden.

Als ze was blijven liggen, het
was volledig voor haar, maar of
ze het begreep. Ze ging met
het schrijdende van weggaan,
ze ging omdat ze voor mij
niet hoefde te blijven –

Elbert Gonggrijp,
tuin Egmond aan den Hoef,
zondag 10 juni 2018

Reacties (0) | 11/06/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij