LOGARITMISCH

Logaritmisch
Uitgewerkte I-Phone opname

Weerspiegeld worden: wat houdt het in? Als de dingen in het seizoen vol leven zijn, vele tinten groen, duizendvoudig juni waarin alles kan, alles geoorloofd, alles potentieel, alles een nieuwe kans.

Veranderen een constante, stilstaan cumulatief. Dit is een curve, een hyperbool van extase, van geluk. Deze wereld kan niet stuk, is breekbaar, is van hebben en houden, van graaien naar meer en meer.

Dit is liefhebben: in superlatieven een uitnodigend gebaar dat het je toewaait. Dag riet, dag boom, dag rimpeling, dag zo gloed als nieuw, dat ik van jou houd, jou bemin, niet
weet hoe het begint.

Een hakkelen tot het einde,
een hele zomer lang –

Elbert Gonggrijp,
slotgracht Egmond aan den Hoef,
zaterdag 9 juni 2018

Reacties (0) | 09/06/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij