SYNCHROON

Synchroon

Nu het eenvoudig niet valt uit te leggen – de tuin, het huis in sluimeren gehuld, het gelaten grijs van een stille morgen – ben jij bijna zo goed als weg, onmogelijk uit te leggen – liefde die maar geen tijd krijgt.

Ik wil weten waarom, ik wil weten waarom alles zo aan elkaar gelijk. De hommels stommelen boven hun bloemen, ik droom dit aanstonds begin van aarzelen. Jij bent weg, de vogels verstommen. Ook al is het tijdelijk.

Maar het gebeurt wel zoals ook jij gebeurt – elders. Het zoemt ervan, het sluimert, het opent zijn ogen. De schutting bladdert in het blauw mediterraan van hoop – er komt heus een
zomer aan –

Elbert Gonggrijp,
Egmond aan den Hoef,
vrijdag 8 juni 2018

Reacties (3) | 08/06/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Het leven dwingt ons vaak weg van het doel waar je samen eerst van heb gedroomd.
    Het zit er niet in, al blijf je eerst nog hopen.

    Ruud
    • Ik probeerde het beeld te schetsen van een ware gebeurtenis. Ik zit zelf veel thuis, o.a. in de tuin terwijl mijn vriendin aan het werk is. Daar hebben wij beiden soms grote moeite mee, omdat wij in het begin van onze relatie bijna 24 uur van de dag bij elkaar waren. Vandaar dit ( natuur ) gedicht.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij