METGEZEL

Metgezel

Waarom ik steeds maar in die tuin verkeer, die
onweerlegbare aanwezige tuin. Het is zowel zon
als regen, het is zowel spreken als zwijgen.

Een aangename metgezel. Zolang het licht,
zolang is hij groei en groen, is het fouten weven
en weer overdoen. Zie de mezen en de
mussen die in dit ondertussen mij
aangenaam verpozen.

Ik koos deze plek, omdat hij mij heeft gekozen.
Ik kan altijd terug, altijd naar hier. Want hier
passeert het, een vergevingsgezind
afwezig zijn, een blijvend gemis.

Dat liefde kan, maar zo overig van gestalte.
Ik bemin je een hele tuin lang. Hoe zou ik je
water kunnen geven. Er is zoveel dorst
naar heimwee. Hier ben jij, maar hoe –

Elbert Gonggrijp,
tuin Egmond aan den Hoef,
vrijdag 8 juni 2018

Reacties (0) | 08/06/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij