NABIJ

Nabij
Uitgewerkte I-Phone opname

Terwijl jij voor de hand ligt vind ik jouw tijd uit,
maak ik bouwplannen voor beiden, teken ik ruwe
schetsen van onze liefde, verwerp ik ze allemaal,
ben jij mijn voetnoot, spiegel ik mij aan jou.

Terwijl jij dicht onder mijn huid zit, terwijl jij naast
mij staat staar ik mij blind op jouw landkaart het lijf. Er is geen gemoedelijk jij, niet de onlosmakelijke kussen, de vrijgevige handen, het jij nu, jij hier.

Terwijl jij naast mij ligt, jij ver weg bent, terwijl al die dagelijkse dingen. Een speurtocht naar het bekende, het vertrouwde, naar alles wat voorbij is, naar alles wat ons maakt tot een heel leven samen.

Ik wil je inderdaad, ik wil je nabij
maar zonder de vraag of jij zult
blijven zolang of tenzij –

Elbert Gongrijp,
Egmond aan den Hoef,
donderdag 7 junu 2018

Reacties (0) | 07/06/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij