DICHTERS VAN DEZE TIJD

Dichters van deze tijd
Naar gelijknamige bloemlezing uit 1964
Uitgewerkte I-Phone opname

Hoe een oud boek ruikt naar vergeten dichters,
imaginaire liefdes, vergane glorie. Ashes to ashes, dust to dust. Van hoever het kwam, uit een plaatselijke antiquariaat, pagina’s lang.

Jarenlang niet terhand genomen, opengeslagen,
overwogen. Dichters van deze tijd in speelse letters op een grijze kaft, dor en doods de vergeelde poëten. De hedendaags onbekenden.

Hun woordenschat verleden tijd, hun geforceerde vocabulaire. Ik lees hun stijl en maak mij eigen wat mij zoal eigen is. Een zoeken in hun geschiedenis die op mijn rijmen lijkt.

Zo breng ik het weer tot leven,
afgestoft tot een huidig heden om
het opnieuw te doen verstaan –

Elbert Gonggrijp,
Egmond aan den Hoef,
donderdag 7 juni 2018

Reacties (0) | 07/06/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij