RIJMELARIJ

RIJMELARIJ
Voor de liefste

Dichten over houden van is soms makkelijker
dan het doen. Liefde voelen zoals toen, hoe oefen je dat opnieuw. Aarzelen door erover na te denken is eenvoudiger dan de poëzie van jou te bedrijven. Het moet vaak overnieuw, het moet over jou rechtstreeks, zonder omhalen.

Soms moet je je een heel lijf herinneren en hoe
een kus ook alweer proefde, hoe armen genoeglijk om jou heen, handen je vanzelfsprekend spraken
in hun toegeeigende taal.

Vergeet dus de sierlijke woorden, draal niet
langer in het stilstaan. Maak je het beminnen
eigen. Wees in staat de liefde te bedrijven
zonder dactylus of enjambement.

Eindrijm komt uiteindelijk
pas aan het eind –

Elbert Gonggrijp,
Egmond aan den Hoef,
woensdag 6 juni 2018

Reacties (0) | 06/06/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: alexernst

Elbert Gonggrijp(Alkmaar, 1965).

Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de gedichten van Rutger Kopland. Hierin herkende hij zijn eigen toon, terwijl hij zelf nog nooit een gedicht had geschreven. Sindsdien is hij werkzaam als dichter. Zijn eerste gedichten hadden betrekking op zijn eigen emoties. Vanaf 1990 is zijn stijl meer op de waarneming gericht en minder op de innerlijke beleving. Nu schrijft hij zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij hoopt dat de lezer of toehoorder de eigen gevoelens via de zijne leert herkennen. In zijn huidige gedichten ‘schildert’ hij met woorden. Hij schrijft niet alleen vanuit de emotie, maar vertaalt ze naar zijn eigen symboliek. Dagelijks schrijven is voor hem pure noodzaak, als ademen. Dichten als een soort van ‘wordt vervolgd’. Elbert Gonggrijp bezit een eigen weblog te weten www.natuurgedichten.blogspot.com In het verleden voor 2011 heeft hij5 dichtbundels in eigen beheer uitgebracht te weten: " Ruisende Stilte ", " Ontvreemd domein ", " Gebroken wit ", " Zout " en " Voorbij elk kijken ". Zij zijn allen uitverkocht.

Toon alle gedichten

Favorieten van alexernst

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

alexernst is favoriet bij