vuurvliegjes

glinsterende stippen in het duister
vliegen vurig af en aan
geven de zomeravond luister
verlichten nachten zonder maan

dynamo’s in hun kleine lijven?
aan energie nooit eens gebrek?
het hele leven vurig blijven?
dat lijkt mij ook niet gek

Reacties (6) | 03/06/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Leuk gedichtje, Maatje.

  Misschien moeten we deze lichtgevende vuurvliegjes gaan kweken in het kader van de duurzaamheid.

  Groet,
  • Of dat de wereld kan redden? Laten we maar van ze genieten zolang ze nog zelfdzaam zijn.
   Over genieten gesproken, ik heb net zitten luisteren naar je optreden bij Radio Waddinxveen. Vooral je eerste gedicht was aansprekend: mag ik zijn wie ik ben?

   groet,
 2. Weg leuk Maatje!
  Groetjes, Enny
  • Leuk he dat soms heel kleine dingen je kunnen inspireren tot het maken van een gedichtje.Fijn dat jij het ook leuk vond om te lezen.

   groet,
 3. Beeldend geschreven, mooi op rijm.

  Groet,
  • Bedankt, niet iedereen is nog gelukkig met een rijmend gedicht, zo ouderwets. Ik doe het ook lang niet altijd, maar soms past het bij het onderwerp. Mooi vind ik ook binnenrijm en overlooprijm, dat is vaak wat aardiger en verrassender dan eindrijm.

   groet,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij