bevreemding

bevreemd keken wij
naar het zo bekende
zagen zonder te zien
wisten de dingen die
we niet wilden weten
vergeten wat we
wilden onthouden

hoorden de woorden
die niet werden gezegd
lieten los wat we vast
wilden houden
zagen de toekomst
in het verleden

Reacties (2) | 03/06/2018
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Zoals je wel gemerkt zal hebben reageer ik niet altijd (of niet direct) op reacties, maar ik stel ze wel op prijs. Ik ben blij dat je hebt aangevoeld wat ik met dit gedicht zou kunnen bedoelen.

  groet,
 2. Hier gebeuren dingen die we niet willen en wat wel willen gebeurt niet.
  Een boze droom maar soms ook vaak de realiteit.
  De laatste twee zinnen, bang dat iets weer zal aflopen, zoals we het al eenmaal hebben meegemaakt.

  Fijne dag
  Ruud
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: maatje pol

Waarschijnlijk was ik een dichter zodra ik woorden leerde kennen, alleen wist ik het niet. Werd al heel jong geraakt door bepaalde gedichten. Op 11-jarige leeftijd droeg ik op een schoolavond: Denkend aan Holland van Marsman voor. Moet je nu eens om komen. Maakte vaak korte gedichtjes die in de loop der jaren verdwenen, verscheurd en in ieder geval vergeten zijn. Heb wel regelmatig cabaretjes gemaakt voor allerlei gelegenheden. Tot ik een jaar of 15 geleden een dichter tegenkwam, die een lezing hield in een boekwinkel in onze stad. Hij werd mijn poëzieleraar, het geleerde probeer ik te gebruiken en weer door te geven door lezingen, workshops en het lezen van eigen gedichten op uitnodiging of op open podia. Inmiddels heb ik enkele bundels uitgegeven in eigen beheer en heb nu zelf twee “leerlingen”. Misschien dat ik daardoor bij de Dichterskring wel eens wat “belerend” overkom. Maar ik denk dat je meer hebt aan opbouwende kritiek dan alleen maar “wat mooi” voor een gedicht waar zo een paar taalfouten uit te halen zijn.

Toon alle gedichten

Favorieten van maatje pol

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

maatje pol is favoriet bij